فهرست محتوا
آیا ویزای پناهندگی وجود دارد ؟
دلیل انتشار این مطلب تماس های زیاد در مورد این نوع ویزاست که بسیاری از افراد مورد کلاهبرداری توسط سودجویان قرار گرفته اند.
کلمه ویزای پناهندگی از 2 بخش تشکیل شده است
- ویزا
- پناهندگی
ویزا چیست ؟
- ویزا مدركی است كه ضمیمه گذرنامه شما میشود و نشان میدهد كه یكی از نمایندگان دولت آن كشور در سفارتخانه یا كنسولگری، درخواست شما مبنی بر ورود به كشور متبوع خود را بررسی و تشخیص داده است كه شما دارای شرایطی هستید كه برای هدفی خاص به آن كشور وارد میشوید.
- گرفتن ویزا تضمین ورود به كشور مورد نظر نیست و افسران مهاجرت در مرزها میتوانند از ورود مسافران به دلایل مختلف جلوگیری كنند.
- به طور معمول ویزا در مبادی ورودی هر كشوری، نشان میدهد هدف سفر شما چیست، چه مدت در آن كشور اقامت خواهید كرد و آخرین مهلتی كه برای ورود به كشور مورد نظر دارید، چه تاریخی است.
پناهنده کیست ؟
طبق تعریف ویکی پدیا فارسی پناهجو یا پناهنده برپایهٔ کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهندگان شهروندی است که برای فرار یا ترس از آزارواذیت نژادی، مذهبی، قومی و ملّیتی یا برای عضویت در یک گروِه اجتماعی خاص یا داشتن عقاید سیاسی اقلیتی، توانایی بهدست آوردن پناهگاهی امن در کشورِ خود را نداردیا کسی که دارای تابعیت و ملّیت ویژهای نیست یا در بیرون از کشوری که پیشتر در آن بوده بهسر میبرد و بهدلیل ترس از جان، ترجیح میدهد به کشوری که پیشتر در آن بهسر میبرده، بازنگردد
شرایط پناهنده
طبق کنوانسیون پناهندگان ، پناهجو کسی است که در کشور خود یا مبدا به دلیل یکی از دلایل زیر مورد آزار و اذیت جدی قرار گرفته است :
- نژاد
- مذهب
- ملیت
- تعلق به یک گروه اجتماعی خاص
- داشتن عقاید سیاسی اقلیتی
کدام کشورها ویزای پناهندگی می دهند؟
شاید این سوال هم بارها تکرار می شود که از طریق چه کشوری می شود ویزای پناهندگی گرفت ؟
جواب این سوال به نظر شما چیست ؟؟
پاسخ : هیچ کشور این نوع ویزا را ندارد
سوال : پس این افرادی که میرن به کشور دیگه و پناهنده میشن شرایطشون چطوریه ؟
این افراد به اون کشور ها پناه بردن و از طریق سازمان پناهندگی اون کشور درخواست پناهندگی و اقامت دادند
با توجه به کیسی که شما ارائه می دهید با درخواست شما رد یا موافقت می شود
سوال : چطوری با در خواست پناهندگی من موافقت میشه؟
شما باید ثابت کنید که به یکی از دلایل زیر در کشور خود از نظر امنیت جانی دچار مشکل هستید
- نژاد (مثلا سیاه پوست هستید و در اون کشور مورد آزار و اذیت هستید )
- مذهب (مثلا از اقلیت های مذهبی اون کشور هستید و از طریق حکومت آن کشور دچار آزار و اذیت و تهدید جانی هستید )
- ملیت (از قومی خاص هستید که اون قوم را مورد آزار و اذیت قرار می دهند یا نسل کشی انجام می شود )
- تعلق به یک گروه اجتماعی خاص
- داشتن عقاید سیاسی اقلیتی
سوال : دوستم رفت فلان کشور یه ساله اقامت گرفت ؟
بعضی از کشورها در یک شرایط خواص میزان دریافت پناهجو خود را بالا می برند و با توجه به کیسی که ارائه می دهند با درخواست اقامتشون موافقت میشود.
سوال : دوستم رفت فلان کشور دیپورت شد ؟
این مورد هم به شرایط اون کشور در دریافت پناهنده و کسی که پناهجو ارائه می دهد بستگی دارد.
سوال : قانون دوبلین چیست ؟
- پیمان نامه یا معاهده دوبلین قرادادی است که در ۱۵ ماه ژوئن سال۱۹۹۷ بین ۱۲ عضو جامعه مشترک المنافعه آنموقع در اروپا در شهر دوبلین پایتخت ایرلند به تصویب رسید و از سپتامبر سال ۱۹۹۷ به اجرا درامد ودر ادامه آن قرارداد دیگری ۱۸ فوریه سال ۲۰۰۲ به امضائ اعضائ اتحادیه اروپا رسید که از اول مارس ۲۰۰۳ به اجرا گذاشته شد.
- قرارداد دوبلین ۲ جایگزین قراداد قبلی گشته و در مورخه ۱۹ june سال ۲۰۱۳ متنی جدید با مقداری تغییر و اضافات جایگزین قرارداد دوبلین ۲ گردید ، که این قرارداد از اول ژانویه سال ۲۰۱۴ به اجرا درآمد و به نام قرارداد دوبلین ۳ شناخته میشود.
- قانون دوبلین میگوید که پناهجویان میبایست در همان اولین کشور امنی که رسیدند اعلام پناهندگی در آن کشور نمایند و حق انتخابی جهت کشور را ندارند.
- در قانون دوبلین کسی که در یک یا چند کشور اروپایی اثر انگشت داشته باشد در هر کشور که تقاضای پناهندگی کند به اولین کشوری که در آنجا اثر انگشت داشته باشد پس فرستاده میشود حتی داشتن اثر انگشت مرزی چه هنگام داخل شدن به یک کشور و چه هنگام خروج شدن از یک کشور فقط افراد زیر سن قانونی شامل این قانون نمی باشند و تنها وقتی در کشورهای دیگر ی تقاضای پناهندگی داده باشند به آن کشور پس فرستاده میشوند.
- لذا در قرارداد دوبلین ۳ که نسخه تکمیل شده قرارداد دوبلین میباشد شرایط پذیرش و نحوه رسیدگی به درخواست آن دسته از پناه جویانی را که درخواست پناهندگیشان را در یک کشور اتحادیه اروپا ارئه داده اند اما ویزای یک کشور دیگر را داشته یا از کشور دیگری عبور کرده یا در کشور دیگر در اتحادیه اروپا قبلاً درخواست پناهندگی داده بودند را تعریف تعیین ومشخص میکند.
- قرارداد دوبلین بیان میکند که کدام کشور مسئولیت رسیدگی به درخواست پناهندگی از طرف پناهجو را داشته و در چه صورتی پناهجو به کشور دیگری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا بازگردانده می شود .
- بانک اطلاعاتی ای با نام یوروداک ، برای ثبت اثر انگشت متقاضیان پناهندگی نیز وظیفه دارد تا شناسائی متقاضیان
- پناهندگی که قبلاً در کشور دیگری در اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی داده بودند را راحتتر کند.
- وقتی که فردی در یک کشور اتحاده اروپا درخواست پناهندگی میدهد وظیفه اداره امور پناهندگی آن کشور است که ابتدا کنترل نماید آیا فرد متقاضی قبلاً در یک کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا یا عضو پیمان شنگن درخواست پناهندگی داده بوده است یا خیر .این کنترل به یکی از چند روش زیر انجام میگیرد
- کنترل از طریق بانک اطلاعاتی یوروداک
- کنترل از طریق بانک اطلاعاتی ویز
- پرسش از خود پناهجو در مورد مسیر خروج از کشورش و مسیر ورود او به این کشور همچنین پرسش از او در این مورد که آیا پاسپورت داشته است ویا قبلاً در کشور دیگری بوده است و …
- مطابق قانون پناهندگی در اتحادیه اروپا وقتی مشخص شود که متقاضی درخواست پناهندگی داده اما ویزای یک کشور دیگر عضو پیمان شنگن را داشته باشدبه کشور صادر کننده ویزا برگشت داده خواهد شد مهم نیست که آیا شخص متقاضی در آن کشور بوده یا خیر مهم صادر کردن ویزا توسط ان کشور میباشد که طبق قانون دوبلین کشور صادر کننده ویزا مسئولیت رسیدگی به درخواست پناهندگی آن فرد را به عهده خواهد داشت.
- حتی اگر متقاضی پناهنگی ویزای شنکن هم نداشته اما قبل از ورود به یک کشور عضو شنگن از یک کشور امن ثالث دیگر عبور کرده است یا بصورت مرز زمینی یا ترانزیت فرودگاهی یا در یک کشور دیگر عضو پیمان شنگن قبلاً درخواست پناهندگی داده باشد در تمام شرایط ذکر شده درخواست پناهندگی تحت عنوان لیست دسته بندی شده ابتدا پرونده و سپس طبق شرایط خاصی شخص پناه جو کشوری که درخواست پناهندگی داده ومسئولیت بررسی پرونده درخواست پناهندگی ان شخص را دارد بازگردانده خواهد شد .
- یکی از قوانین دوبلین درخصوص حقوق پناهجویان این است که چنانجه پناهجو نتواند هزینه های مالی پرداخت وکیل را پرداخت کند هر کشور عضو پیمان دوبلین مطابق قوانین همان کشور وظیفه داردهزینه های مالیبه خدمت گرفتن یک وکیل از سوی پناه جو را بپذیرد یا شرایط دسترسی پناهجو به وکیل را فراهم نماید (ماده۲۷ ,بند۶ قانون دوبلین )
آیا ویزای پناهندگی وجود داره ؟
خیر این نوع ویزا وجود نداره و فقط یک لفظی اشتباه بین مردم است.