شهر باکو از شهرهای زیبای توریستی در جهان محسوب می شود و گردشگران زیادی از سراسر جهان برای بازدید از این شهر زیبا به کشور اذربایجان سفر می کنند.موقعیت جغرافیایی این شهر در شبه جزیره آب شوران، در ساحل غربی دریای خزر است .باکو پایتخت جمهوری آذربایجان، بزرگترین شهر و همچنین بزرگترین بندر این کشور است. پارکهای ساحلی و برگزاری برنامههای مختلف و متنوع هنری از جمله موسیقی، تئاتر و اپرا از جمله جاذبههای گردشگری این شهر است.
فهرست محتوا
راهنمای گردشگری شهر باکو
باکو شهری تاریخی است که در میان دیوارهای کنگرهدار محصور شده و جزء میراث جهانی یونسکو است . هر ساله گردشگران بسیاری را برای دیدن همین دیوارها به خود جذب میکند. در سمت دیگر دیوارها باکوی مدرن امروزی وجود دارد؛ باکویی با برجهای کوچک و بزرگ همراه با معمارهای خلاقی که سازههای بینظیری برای آن شهر طراحی کردهاند.
تفریحات و لذت های شهر باکو
از جمله تفریحات مردم باکو، قدم زدن در امتداد دریای خزر و یا گوش دادن به موسیقی فولک آذری در میدان فانتین است. لذتهای این شهر، فقط محدود به این نمیشود، بلکه صحبت کردن با آذریهای خوش زبان و سرو کباب و آش آذری از دیگر خوشگذرانیهای این شهر محسوب میشود.
موزه ملی آذربایجان
اگر به آثار تاریخی علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم بازدید از این موزه را در شهر باکو از دست ندهید. موزه ملی آذربایجان از مکانهای بسیاری دیدنی آذربایجان است که سابقا محل زندگی زینالعابدین تقیاف، از ثروتمندان نیکوکار آذربایجانی بوده است. انسانشناسی، تاریخ مدرن، تاریخ باستان و تاریخ میانه از جمله آثار هنری هستند که در این موزه به نمایش گذاشته میشوند.
مرکز تفریحی مدرن حیدرعلیاف
یکی از ساختمانهای مدرن شهر باکو مرکز فرهنگی حیدر علیاف است. معمار بینظیر این ساختمان زاها حدید، معمار برجسته است که احتمالا نامش را شنیدهاید. همین معماری جالب توجه سبب شده گردشگران بسیاری برای دیدن آن به این شهر بیایند. داخل این مرکز فرهنگی علاوه بر برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری، نمایشگاهی دائمی هم وجود دارد که بیشتر لوازم و لباسها و هدایای حیدر علیاف، رئیس جمهور محبوب آذربایجان، به معرض نمایش گذاشته شده است.
قصر دیدنی شیروان شاه
قصر شیروان شاه از دیدنیهای دیگر شهر باکو است. علت نامگذاری آن این است که در سدههای میانه، سلسه شیروانشاهان بر آذربایجان حکومت میکردند و این قصر بسیار زیبا ماسه سنگی، محل سلطنت آنها بود. در سمت غرب حیاط اصلی کاخ، دروازه کوچکی وجود دارد که به دیوانخانه میرود.

دیوانخانه ساختمان گنبدی است که هشت ضلع دارد و شروانشاه خلیل الله برای نخستین بار جلسه دیوان خود را در آنجا تشکیل داد. علاوهبر طاقهای سنگی و کنده کاریهای ظریف، مسجد کاخ نیز یکی دیگر از زیباییهای قصر است. این مسجد سه در ورودی دارد: یکی برای شاه، یکی برای زنان و دیگری برای کارکنان قصر. استفاده از راهنمای صوتی انگلیسی، اطلاعات کاملی درباره تاریخچه قصر در اختیار شما قرار میدهد.
برج تاریخی دختر
برج دختر در زمان خود، سازهای شگفت انگیز بود. این برج مهمترین نماد تاریخی باکو است که آذریها به آن قیز قالاسی و انگلیسیها به آن میدن تاور میگویند. این برج بام دارد که ارتفاعش ۲۹ متر و ضخامت دیوارهایش ۵ متر است و از بالای آنجا میتوان تمام دیدنیهای شهر باکو و خلیج باکو را نگاه کرد و حتی عکسهای پانورامایی گرفت.
برخی میگویند بنای اولیه برج قدمتی به مدت ۱۰۰۰ سال دارد اما سازههای فعلی آنجا به قرن ۱۲ برمی گردد. یکی از نکات جالب درباره این برج، اسم آن است که باعث شده داستانهای افسانهای و عجیب و غریبی درموردش گفته شود که در اکثر آنها ردپای دختر شاه پریان دیده میشود.