شهر اینسبروک

شهر اینسبروک ( Innsbruck) با مساحت 105 کیلومتر مربع مرکز ایالت فدرال تیرول ( Tyrol ) در غرب اتریش است. این شهر در دره این ( Inn Valley ) در محل اتصال با دره ویپتال ( Wipptal ) در مجاورت رودخانه سیل ( Sill River ) و در بین کوهستان های بلند نورد کیتی ( Nordkette ) قرار دارد.شهر اینسبروک با ارتفاع 2.334متر در شمال، پتشر کوفل ( Patscherkofel ) با ارتفاع 2.246 متر و سرلس ( Serles ) با ارتفاع 2.718 متر در جنوب واقع شده است.

واژهٔ بروک از واژهٔ آلمانی Bruck به معنی پل می‌آید که همراه با Inn به معنای «پلی بر فراز این» (دره ی این) است.

فاصله این شهر با وین 385، سالزبورگ 136، زوریخ 215 و با مونیخ 99 کیلومتر است. اینسبروک در سال 2011 میلادی دارای 120.147 نفر جمعیت بوده است. جمعیت شهر در طی چهل سال گذشته با فراز و نشیب هایی اندک تقریبا ثابت بوده است. به نظر می رسد از ابتدای قرن 21 با سرعتی آرام جمعیت شهر در حال افزایش است.
اینسبروک مرکز اقتصادی و فرهنگی غرب اتریش است و با بیش از یک میلیون گردشگر در سال یکی از مهم ترین و مشهورترین مراکز جهانگردی محسوب می شود. حدود 78.000 کارمند و 8.000 محیط کار در این شهر وجود دارد و به طور متوسط روزانه 35.000 نفر در اینسبروک رفت و آمد می کنند. گردشگری هم در زمستان و هم در تابستان به دلیل وجود ساختمان های تاریخی، محیطی دوست داشتنی و امکانات ورزشی وسیع، مهمترین منبع درآمد این شهر می باشد.

مکان های دیدنی شهر اینسبروک

کاخ هوفبرگ (The Hofburg)

کاخ هوفبرگ که قدمت تاریخی آن به قرن های 15 و 16 برمی گردد یکی از مکان های دیدنی شهر اینسبروک است. در قرن 18ام این کاخ به دستور ماریا ترزا با سبک باروک و روکوکو بازسازی شد. زیباترین بخش این کاخ تالار بزرگ آن است که شامل پرتره ی اعضای خانواده سلطنتی و تزئیناتی به رنگ های طلایی و سفید می شود و از سنگ مرمر صیقل خورده ساخته شده است.

ساختمان گلدن روف (The Golden Roof)

این ساختمان زیبا در خیابان هرتزوک فردریش اینسبروک قرار دارد. پنجره های این ساختمان به سبک گوتیک ساخته شده اند و به دلیل طلایی رنگ بودن قسمتی از سقف آن، این ساختمان را گلدن روف نامگذاری کرده اند. این ساختمان در سال 1496 به مناسبت عروسی ماکسیمیان اول و بیانکا ماریا اسفورزا ساخته شده است.

کلیسای جامع اینسبروک

یکی دیگر از مکان های دیدنی شهر اینسبروک کلیسای جامع اینسبروک است که قبلا کلیسای محلی سن جیمز نام داشته است. شهرت این کلیسا به خاطر گنبد مرتفع آن در بالای قسمت سرودخوانی و برج های دوقلوی در بخش جنوبی آن است. بخش های دیدنی این کلیسا عبارتند از:

  • نقاشی‌های سقفی
  • گچ‌ کاری های باشکوه
  • محراب مرمر با تصویر مشهوری از مریم باکره
  • منبر منحنی باشکوه متعلق به قرن هجدهم

موزه‌های دولتی تیرولی (The Tyrolean State Museums)

موزه ی هنر محلی تیرولی یکی از موزه های دلتی تیرولی شهر اینسبروک است که در مجاورت هوف کرشه قرار دارد. این موزه مجموعه ای از هنر فولک و محلی را شامل می شود. از نمونه های دیدنی این موزه می توان موارد زیر را نام برد:

  • خانه‌های آجرنما با پنجره‌های بالکنی در این ‌وَلیِ بالا (Upper Inn Valley)
  • خانه ‌های نیمه ‌الواری زیلر وَلی (Ziller Valley)
  • فروشگاهی پر از لباس‌ها و لوازم خانگی قدیمی
  • ابزارآلات
  • ظروف شیشه ای
  • سفال و آثار فلزی

کلیسای محلی ویلتن( Wilten Parish Church )

این کلیسا که در سال 1755 ساخته شده، دارای برج های دوقلو زیبایی است. نمای داخلی این کلیسا گچ بری های بسیار زیبایی دارد که جلوه ی خاصی به این بنا بخشیده است. در نزدیکی همین کلیسا صومعه های بسیار قدیمی متعلق به 1138 ( که بعدها بازسازی شده است ) و بناهاب اشتیفت ویلتن (Stift Wilten) قرار دارد.

کلیسای باسیلیکا ( Basilica church )

کلیسای باسیلیکا یکی از با شکوه ترین کلیساهای شهر اینسبروک است که در جنوب شهر قرار دارد. این کلیسا به سبک روکوکوی تیرولی ساخته شده است. این کلیسا در سال 1755 ساخته شده است و گچ بری ها و تزیینات بسیار زیبایی روی سقف و دیوارهای این کلیسا انجام شده که کار دو هنرمند به نام متیوس گونته (Matthäus Günther) و فرانتس زاوا فایخمایر (Franz Xaver Feichtmayr) بوده است.

قلعه آمبراس ( Ambras Palace )

کاخ آمبراس که از سال 1563 تا 1595 محل سکونت دوک اعظم فردیناند بوده است، در سمت جنوب شهر اینسبروک قرار دارد. این کاخ به دو بخش قلعه بالایی (Hochschloss) و قلعه پایینی (Unterschloss)  تقسیم می شود. بخش قلعه ی بالایی شامل اتاق خواب فیلیپین ولزر (Welser) که همسر فردیناند بود می شود. همچنین مجسمه ها و تابلو های نقاشی زیبایی را در این بخش شاهد هستیم.

قسمت قلعه پایینی شامل دو اتاق خواب است که مجموعه ی زیبایی از زره ها و سلاح ها در آن وجود دارد. مجموعه های هنری با ارزشی نیز در طبقه ی اول این ساختمان قرار دارد.

دانشگاه اینسبروک

چندین دانشگاه در این شهر وجود دارد که مشهورترین آنها دانشگاه اینسبروک است که در اتریش از نظر جمعیت دانش آموزان در رتبه سوم قرار دارد. دانشگاه پزشکی اینسبروک قبلا زیرمجموعه ای از دانشگاه ایزنبروگ بود و از سال 2004 به دانشگاه تبدیل شد.
مرکز مدیریت ام.سی.آی اینسبروک در سال 1995 تا 96 توسط دانشگاه اینسبروک ایجاد شد. آکادمی ژیمناستیک اینسبروک قدیمی ترین دبیرستان در غرب اتریش است که در سال 1562 ساخته شده است.

فعالیت های ورزشی در شهر اینسبروک

ورزش اسکی در اینسبروک

این شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در بین کوهستان های بلند مکانی عالی برای اسکی در زمستان و کوه نوردی در تابستان است. چندین پیست اسکی در اطراف اینسبروک در نورد کیتی ( Nordkette ) وجود دارد که توسط یک تراموای برقی قابل دسترسی است. ناحیه های پوشیده شده از یخ در مناطق مرتفع امکان اسکی در ماه های تابستان را نیز فراهم می کند.
از دیگر پیست های اسکی نزدیک اینسبروک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • الکساندر لیزوم
  • پتشر کوفل
  • ایگلز
  • سیفلد
  • تورفز
  • دره استوبای

تپه برگسیل شانز در اینسبروک یکی از چهار تپه مشهور مسابقات قهرمانی پرش با اسکی است. این مسابقات شامل 4 مسابقه جام جهانی پرش اسکی است و همه ساله از سال 1952 در آلمان و اتریش برگزار می شود.
این شهر میزبان المپیک های زمستانی 1964 و 1976 و پاراالمپیک زمستانی 1984 و 1988 بوده و در ماه دسامبر در سال 2012 میزبان اولین المپیک زمستانی جوانان خواهد بود . اینسبروک، سنت مورینس ( St.Moritz ) در سوئیس و دریاچه پلیسد ( Lake Placid ) در ایالت نیویورک (New York ) آمریکا سه محلی هستند که تا کنون دو باز میزبان بازی های المپیک زمستانی بوده اند.

ورزش اسنوبرد و هاکی در اینسبروک

از دیگر رویدادهای برجسته ورزشی این شهر می توان به مسابقات اسنوبورد ایر و استایل در سال های 1999-1994 و 2008 و همچنین رقابت های قهرمانی جهانی هاکی روی یخ در سال 2005 اشاره کرد. در سال 2005 اینسبروک به همراه شهر سیفلد در ایالت تیرول، یونیورسیاد زمستانی، یک المپیاد ورزشی دانشجویی را برگزار کردند.

ورزش فوتبال اف.سی.واکر در اینسبروک

این شهر همچنین محل استقرار باشگاه فوتبال اف.سی.واکر اینسبروک است که در لیگ فوتبال اتریش بازی می کند. مسابقات این تیم در استادیوم تیولی نیو برگزار می شود که یی از هشت استادیوم میزبان یورو 2008 بود . استادیوم تیولی نیو در سال 2000 با ظرفیت 17.400 نفر افتتاح شد و برای مسابقات یورو 2008 ظرفیت آن تا 30.000 نفر افزایش یافت. اینسبروک میزبان فینال فوتبال آمریکایی یوروبول 22 ( Eurobowl XXII) بین دو تیم سوارکو ریدرز تیرول ( Swarco Raiders Tirol ) و ریفسن وایکینگز وین بود.
در سال 1929 اولین مسابقات رسمی شطرنج اتریش در اینسبروک برگزار شد.

مجموعه ورزشی المپیا ورلد( Olympia World Innsbruck )

این استادیوم چند منظوره در سال 1963 ساخته شد. این استادیوم برای مسابقات هاکی رو یخ 7.212 نفر و برای هندبال 15.000 نفر گنجایش دارد. برخی از مسابقات المپیک زمستانی 1964 و 1976 در این مکان برگزار شده و همچنین میزبان مسابقات هندبال مردان اروپا در سال 2010 نیز بوده است.

پیست اسکی برگیسل شانز ( Bergiselschanze )

یکی از مهم ترین پیست های اسکی برای مسابقات سالانه جهانی پرش اسکی است و بر روی تپه برگیسل با ارتفاع 746 متر در جنوب اینزبروک در منطقه ویلتن ( Wilten ) در محل تلاقی رودخانه سیل ( Sill ) و دره این قرار دارد. معمار عراقی – بریتانیایی , زاها هدید ( Zaha Hadid ) در سال 2003 این مکان را به شکل کنونی اش طراحی کرد. این مکان به دلیل طراحی و موقعیت مهم خود به عنوان یک بنای برجسته جدید شهری مطرح است.

حمل و نقل و دسترسی شهر اینسبروک

این شهر در محل اتصال دو مسیر تجاری و توریستی مهم قرار دارد . مسیر آرلبرگ ( Arlberg Pass ) غرب و شرق اروپا را به هم متصل می سازد و مسیر برنر آلمان و اتریش را به ایتالیا متصل می کند. بنابراین این شهر یک پل ارتباطی میان نواحی تجاری ایتالیا، آلمان، شرق اتریش و سوئیس است.
اینسبروک در مجاورت بزرگراه های شماره 12 و 13 (A12/A13 ) قرار دارد که آن را به ورونا ( Verona ) در ایتالیا و مونیخ ( Munich ) در آلمان متصل می کنند. پل اروپا پلی با طول 777 متر و ارتفاع 190 متر است که در دره ویپ ( Wipp ) در جنوب این شهر واقع است. این پل در مسیر بزرگراه A13 قرار دارد که در هنگام ساخت خود ( 1963-1959) بلندترین پل اروپا بود.
مهمترین ایستگاه قطار اینزبروک و ایالت تیرول، اینزبروک هاپت بان هوف یکی از شلوغ ترین ایستگاه های قطار اتریش است. این ایستگاه توسط مسیر لویر این ولی ( Lower Inn Valley ) به آلمان و شرق اتریش مسیر آرلبرگ ( Arlberg ) به غرب و مسیر برنر ( Bernner ) به شمال ایتالیا و جنوب آلمان متصل می شود. قطار شهری اینسبروک با شش خط، خدمات ریلی منطقه ای در شهرستان های اینسبروک و مناطق داخلی کشور و همین طور ارتباط با شهر مونیخ را انجام می دهد.

آب و هوای شهر اینسبروک

اینسبروک به دلیل ارتفاع و موقعیت دور از ساحلش در اروپای مرکزی آب و هوای قاره ای دارد و هوای آن نسبت به اغلب شهرهای اروپای غربی سردتر است. زمستان های آن سرد و برفی است و درجه برودت در شب های زمستان گاهی اوقات تا منهای 12 درجه سانتیگراد نیز می رسد. فصل بهار در این شهر کوتاه است و درجه حرارت در روزهای بهاری غالبا به بیش از 15 درجه سانتیگراد می رسد در حالیکه شب ها سرد و یخبندان هستند.
تابستان های اینسبروک بسیار متغیر و غیرقابل پیش بینی است. بعضی روزها هوا خنک و بارانی و بعضی روزها گرم و آفتابی است. متوسط دمای سالانه این شهر 9 درجه سانتیگراد بالای صفر است.

پارک ها و مناطق طبیعی اینسبروک

از مناطق طبیعی اینسبروک و پارک های دیدنی آن می توان موارد زیر را نام برد:

  • باغ وحش آلپین
  • باغ گیاه شناسی دانشگاه اینسبروک
  • پارک هوف گارتن
  • راپولدی پارک
5/5 - (1 امتیاز)
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *